Leta i den här bloggen

söndag 27 januari 2013

Det blev en liten loppisrunda och lite blues/rock

Man blir i alla fall inte ruinerad av att åka på loppisrunda vintertid. Vi har gjort en liten loppissväng i helgen,  annars har jag en tendens att gå i ide så här års. Det var riktigt uppfriskande att ge sig ut i vinterkylan. Några bra att ha saker blev det ändå på vår runda och billigt blev det.

 En plåtbricka av Anita Wangel, en plåtburk, 9 st Allglas designade av Bengt Edenfalk tillverkade av Skruf glasbruk. En rosa skotte, design Stig Lindberg, 2 st senempire saltkar, En vas av Bertil Vallien, Boda, Åfors Bruk.
Paret saltkar från senempiretid, blåsta i form och svagt rosafärgade.

Vas av Bertil Vallien Boda, Åfors Bruk
Förutom vår loppisrunda har vi även varit och lyssnat på lite musik i helgen. Det var Chris Hiatt som tillsammans med sitt band spelade en härlig blues/rock med sydstatsaccént. Han gör nu en Sverige-turné för 14:e året i rad. Har ni möjlighet, gå och lyssna på denne gitarr virtuos! Jag lovar att ni inte blir besvikna. Ingen svensk gitarrist kommer i närheten av denna gudabenådade talang. Han platsar bland de allra bästa bluesgitarristerna i världen. Hans 2 kompisar i bandet spelade så tajt att man inte fick emellan ett rakblad. Tyvärr blir denna genre allt för lite uppmärksammad av massmedia till förmån för dagsländor och "antimusik". Denna spelning i världsklass kommer naturligtvis inte att uppmärksammas av norrlands s.k. musik och kulturjournalister. De har annat för sig. Man undrar vad? Det är den bästa livespelning jag varit på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar