Leta i den här bloggen

torsdag 15 mars 2012

Vikande intresse för antikviteter - Köparnas marknad

Intresset för antikviteter har dalat under många år. Det vi nu får skåda är att intresset nästan är obefintligt för antikviteter och för allmoge i synnerhet.  För första gången ställer en stor antikmässa in sitt arrangemang. Det är Antikmässan i Kista som inte blir av. Dyra monterhyror och dålig försäljning är orsaken till att många antikhandlare har valt att inte deltaga. De senaste årens skruvade priser på antikmarknaden har gjort att intresset för antikviteter har svalnat. Samtliga 3 Rokokokarmstolar blev osålda på senaste Uppsala auktionen! Det har aldrig hänt förut. För högt utrop? Det har inte varit möjligt för en vanlig löntagare att handla bra antikviteter. Om man lägger till att exporthandeln helt har slagit stopp så har vi orsaken till att handeln med antikviteter i dag nästan är obefintlig. Det rådande ekonomiska läget ute i världen gör att antikhandeln inte vågar lägga upp några stora lager. Men inget ont som inte för något gott med sig. Idag är det köparnas marknad. Nu har alla råd att köpa riktigt bra antikviteter. Tycker du om antikviteter så passa på att handla, det blir aldrig billigare än vad det nu är. Men köp antikviteter av god kvalité och köp något som du verkligen tycker om och kan leva med. Att handla antikviteter i spekulationssyfte skulle jag avråda till, man vet aldrig vad det är som gäller när vi kommer ut ur låg konjunkturen. Det enda jag med bestämdhet kan förutspå är att handeln med designat 1900-tal kommer att öka.
Rena reapriset var det när detta rokokoskåp såldes i dec. för 11 000 kr på Bukowskis Market. Följ auktionerna! Det trillar dagligen igenom saker som säljs till mycket låga priser. För några år sedan kostade ett sådant här skåp ca 100 000 kr i antikhandeln.
Detta var 1 av 3 Rokoko karmstolar  (armlänsstol) som bjöds ut på sista månadskvalitén på Uppsala Auktionskammare och som återropades. Uppsala Auktionskammare har blivit ett riktigt fyndställe.

1 kommentar:

  1. Japp. Det är bara att handla.
    Till sig själv.
    Sen får vi se.

    SvaraRadera